CNA: Politicienii au scop să ridice imaginea partidului

CNA: Politicienii au scop să ridice imaginea partidului

Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție ezită să comenteze acuzațiile liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Acesta din urmă a acuzat CNA-ul că, prin reținerea ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, încearcă să denigreze PL-ul și manipulează societatea.

„Persoanele politice au scopul să ridice imaginea partidului, iar scopul procurorilor este să adune dovezi și să identifice probe. Privind reținerea ministrului, toate persoanele care se află în urmărire penală se bucură de prezumția de nevinovăție”, a declarat procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Totodată, Morari a spus că ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, este cercetat într-un dosar în care sînt trei capete de acuzare.

„Persoanelor reținute ieri li s-a înaintat acuzarea pentru complicitate sau pentru corupere pasivă. Adică doar pe un capăt de acuzare, deoarece de restul nu sîntem pe moment gata să înaintăm acuzarea. Urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală suplimentară ce ar demonstra temeinicia punerii sub acuzare”, a precizat Morari.

Patru persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii desfăşurate de CNA. Este vorba despre ministrul Transporturilor, directorul general-interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) şi şefii a două companii de construcţii. Aceștia sînt bănuiţi de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobîndirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

Astfel, Iurie Chirinciuc, în complicitate cu persoanele menţionate mai sus, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii cîştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrînge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load