Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Avioanele de vînătoare britanice patrulează spațiul aerian al României

28 apr. 2017,, 22:00   Externe
1940 0

Comandantul adjunct al operațiunilor militare aeriene al NATO din sudul Europei, generalul Panagiotis Dimopoulos a înmînat Detașamentului militarilor britanici din județul Constanța Certificatul NATO pentru executarea Serviciului de Poliție Aeriană.

Informația parvine din partea Agenției Agerpres. Cele patru avioane de vînătoare Typhoon Royal Air Force au aterizat la Baza Militară „Mihail Kogălniceanu” lunea trecută.

Avioanele britanice vor începe patrularea spațiului aerian românesc de pe 1 mai. Detașamentul, format din 150 de persoane, va executa atribuțiile Poliției Aeriene, împreună cu MiG-21 Lancer din România pînă la începutul lunii septembrie.

"Misiunile desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și britanice, a subliniat ceva mai devreme Ministerul Apărării României.

"Dislocarea avioanelor britanice în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței atît în zona de nord, cît și în zona de sud", a subliniat ministerul de resort al României.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?