Veteranii conflictului de pe Nistru au protestat la Guvern

Veteranii conflictului de pe Nistru au protestat la Guvern

Mai mulţi veterani ai conflictului armat de pe Nistru, care sînt membri ai Asociaţiei Foştilor Angajaţi ai Batalionului de Poliţie cu Destinaţie Specială al Ministerului Afacerilor Interne au protestat astăzi la Guvern.

Ei au cerut majorarea cel puţin de două ori a indemnizaţiilor pentru veterani, care acum este de 100 de lei, asigurarea unei asistenţe medicale normale, încetarea dosarelor penale "fabricate împotriva mai multor veterani".

Unul dintre veterani, Mihai Golban, şi-a exprimat regretul că cei care au luptat pentru independenţa Moldovei cu arma în mînă în 1992 au devenit acum "fii vitregi ai Patriei".

"Nu vrem bogăţii, dar cerem statului să ne asigure cu lucruri elementare – deservire calitativă în spitale, lucru cu salarii decente, iar celor care au ajuns la pensie să le fie asigurată o indemnizaţie decentă. Nu vom pleca de aici pînă nu vom fi auziţi", a spus el.

Preşedintele Asociaţiei, Valeriu Chicu, a spus că el a devenit victima unui dosar penal pornit împotriva sa, după un motiv inventat.

"Guvernarea se teme de cei care se opun situaţiei umilitoare în care s-au pomenit în Moldova foştii participanţi la luptele de pe Nistru. Considerăm că merităm dreptul la exprimarea opiniei şi dreptul la viaţă în ţara noastră. Vrem să ne apărăm dreptul aici, în ţară", a menţionat protestatarul.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load