X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu contrazice un ministru

28 apr. 2017,, 08:35   Politică
6256 6

Președintele Parlamentului Andrian Candu a venit cu o reacție la declarațiile de ieri a ministrului Finanțelor precum că cifrele de pe panoul „Miliardului furat” nu reprezintă banii recuperați, ci venituri din urma lichidării băncilor.

„Sînt trei căi de recuperare a surselor bănești. Prima sursă sînt banii care provin din vînzarea bunurilor la lichidarea celor trei bănci. Cele trei băncă au beneficiat de garanția statului și lichidarea lor presupune recuperarea anumitor sume și deci, a spune că banii din lichidarea băncilor nu vor compensa frauda este greșit. Îmi pare rău, o să-i spun și ministrului Armașu dacă este cazul”, a precizat Candu.

Potrivit lui, a doua sursă de recuperare sînt activele care sînt arestate și urmează a fi vîndute din dosarele penale ale condamnaților în Republica Moldova pe fraudă bancară. O altă sursă menționată de șeful Legislativului ar fi din bunurile localizate din străinătate în baza investigațiilor pe care o face Kroll.

„De aceea, acel panou sau acea informație care este pe site-ul Ministerului Finanțelor, ea este relevantă și ea este importantă”,a mai adăugat Candu.

UNIMEDIA amintește că ministrul Finanțelor a declarat ieri pentru UNIMEDIA că datele de pe „Panoul Miliardului furat” nu reprezintă banii recuperați, ci venituri din urma lichidării băncilor, adică a vinderii activelor băncilor falimentate. Mai mult, Armașu a mai spus că niciun leu din miliardul furat nu a fost recuperat pînă la moment.

Asta după ce reprezentanții Centrului de Politici și Reforme (CPR Moldova) au venit cu o adresare către ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, unde solicită să corecteze informația despre recuperarea activelor fraudate, pe care o publică regulat pe pagina web a instituției. Potrivit lor, cifrele indicate în „Panoul Miliardului furat” nu reprezintă „recuperarea activelor fraudate”, ci venituri din urma lichidării băncilor (adică a vinderii activelor băncilor falimentate – active ce nu au fost fraudate, sau altfel înstrăinate). Astfel, ministerul Finanțelor nu a întreprins nicio acțiune pentru a corecta informația prezentată în fișierul informativ plasat pe site-ul web al instituției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?