X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un nou martor în dosarul „Șor” a fost audiat! VIDEO

28 apr. 2017,, 08:25   Societate
4683 0

La ședința de judecată din 27 aprilie în dosarul în care este vizat primarul de Orhei, Ilan Șor, a fost audiat un nou martor. Este vorba despre un reprezentant al Băncii de Economii.

„La ședința respectivă a continuat audierea unui reprezentant al Băncii de Economii, mai cu seamă, partea apărării a avut întrebări pe marginea prejudiciului”, a declarat procurorul care instrumentează cazul Andrei Băieșu, precizînd că următoarea ședință de judecată în dosarul „Șor” va avea loc pe data de 16 mai.

Anterior, pe data de 7 martie, a fost audiat primul martor din partea acuzării - Alexandru Petrov - contabilul companiei Dufremol, care aparține lui Ilan Șor. Peste trei zile, în instanța a fost audiat fostul președinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrcă, care, de altfel, este cercetat alături de fostul președinte al Consiliului de Administrare al Băncii de Economii, Ilan Șor, în dosarul inițiat de CNA și Procuratura Anticorupție privind fraudele bancare, fiind învinuiți de încălcarea regulilor de creditare.

Pînă pe data de 28 martie, au fost audiați șase martori în dosarul „Șor”, printre care se numără și Ivan Ursu, ex-membru al Consiliului Băncii de Economii din Moldova. Ulterior, instanța a audiat un nou contabil al companiei Dufremol, Oxana Sirolenco.

Realitatea.md amintește că, actualmente, primarul de Orhei se afla în arest preventiv la domiciliu. Acesta a primit mandat de arestare pe data de 5 august 2016, potrivit unei decizii luate de magistrații Curții de Apel, fiind reținut, la 22 iunie 2016, și acuzat într-un dosar de escrocherii și spălare de bani, ce vizează credite acordate de BEM în proporții deosebit de mari, în perioada anului 2014.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?