X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu: Europenii împărtășesc îngrijorările noastre

27 apr. 2017,, 09:45   Politică
3490 7

Liderii PAS, PLDM și al Platformei „DA” efectuează în aceste zile o vizită de lucru în capitala Germaniei, Berlin, informează NOI.md.

Potrivit liderului PAS, Maia Sandu, discuțiile purtate cu oficialii europeni au vizat starea democrației din Republica Moldova, precum și consecințele nefaste ale modificării sistemului electoral. Sandu a sugerat că și demnitarii europeni se pronunță împotriva introducerii votului uninominal.

„Discuțiile din cadrul întrevederilor au demonstrat că oficialii europeni împărtăşesc îngrijorarea noastră faţă de starea lucrurilor din Republica Moldova. Democrația de la noi devine tot mai șubredă, din cauză că instituţiile statului au ajuns la cheremul unor grupuri de interese meschine. În ciuda incompetenței și lipsei de realizări ale guvernării, o mare parte a populației Republicii Moldova rămîne ataşată valorilor europene. În cadrul schimbului de opinii am discutat despre faptul că, în urma modificării sistemului electoral, oamenilor le va fi furată posibilitatea de a schimba guvernarea pe cale democratică”, a declarat Sandu.

Conducătoarea PAS și-a exprimat convingerea că, împreună cu partenerii de dezvoltare, forțele democratice din țară „nu vor permite deraierea ţării noastre de la cursul veritabil proeuropean”.

În prima zi a vizitei sale la Berlin, Sandu a avut întrevederi cu Hans-Gert Pöttering, președintele KAS și fost președinte al Parlamentului European, cu Franz-Josef Jung, vicepreședinte al Grupului Parlamentar CDU/CSU pentru Apărare și Politică Externă, cu Fritz Felgentreu, președinte al Forumului Moldo-German.

Menționăm că Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru au mers la Berlin la invitaţia Fundaţiei Konrad-Adenauer-Stiftung. Liderii celor trei formațiuni vor participa la o discuţie pe tema: „Mai mult decît geopolitică: integrarea europeană a Republicii Moldova”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?