Mandat de arest pe numele suspecților în dosarul parcărilor cu plată

Mandat de arest pe numele suspecților în dosarul parcărilor cu plată

UPDATE 15:26 - Seful Direcţiei transport a capitalei, Igor Gamreţchi, şi fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco, acuzaţi de abuz în serviciu şi trucarea licitaţiei privind gestionarea parcărilor cu plată, au primit mandate de arest pentru 30 de zile.

Cei 3 şefi de companii au fost arestaţi pe diferite termene, între 20 şi 25 de zile.

09:29 - Viceprimarul municipiului Chişinău Nistor Grozavu, învinuit în dosarul parcărilor cu plată, va fi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Aceasta este decizia judecătorului de instrucţie, după ce procurorii au cerut arest la domiciliu pentru funcţionar. Motivul invocat de procurori este că arestatul a colaborat cu organul de urmărire penală şi a făcut declaraţii care aduc informaţii importante pentru anchetă în ceea ce priveşte modul în care era organizată schema şi beneficiarii acesteia.


08:10 - Procurorii vor cere, astăzi, judecătorilor de instrucţie mandate de arestare pe numele celor 7 reţinuţi în dosarul parcărilor cu plată, notează NOI.md

Reamintim că pe 25 aprilie au fost reținute șapte persoane. Potrivit procurorilor viceprimarul municipiului Chişinău Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi, fostul consilier PLDM, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri Alexandru Pincevschi, sunt suspectați că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea cîştigătoare.
 
Persoanele menționate sînt cercetate penal pentru depăşirea atribuţiilor şi abuz în serviciu, pentru că ar fi măsluit licitația de selectare a companiei care să gestioneze parcările cu plată din capitală, al cărui beneficiar final ar fi Alexandru Pincevschi. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pînă la zece ani de închisoare.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load