Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filip: Eşti hărţuit cu cheia pe deget

26 apr. 2017,, 15:50   Societate
2093 0

Pentru a pune capăt transportului ilicit de pasageri şi mărfuri, activitatea taximetriştilor din ţară va fi supusă unui control riguros.

La solicitarea premierului Pavel Filip, Ministerul Transporturilor, MAI şi Ministerul Finanţelor vor veni cu un set de propuneri menite să aducă în cadrul legal activitatea taximentriştilor.

„Am văzut taximetrişti care au dat dovadă de "foarte multă solidaritate" faţă de oameni care erau blocaţi în aeroport. Iar pentru a se întoarce acasă, taximetriştii cereau taxe de la 300 la 500 de lei. Transportul ilicit de pasageri şi mărfuri a luat proporţii şi reprezintă o problemă atît pentru siguranţa cetăţenilor, cît şi pentru cea rutieră. Dacă nu este autorizat, nu cunoaştem care este starea tehnică şi este afectat şi bugetul de stat, pentru că nu se plătesc impozite şi nu se lucrează în albia legală. Concurenţa neloială îi pune într-o situaţie dificilă pe cei care lucrează legal", a declarat premierul Pavel Filip.

El a criticat comportamentul taximetriştilor ce prestează servicii pe teritoriul Aeroportului şi a cerut administraţiei să gestioneze mai eficient această problemă.

„Eu cred că fiecare dintre dvs. aţi trecut prin aeroport şi pur şi simplu eşti hărţuit de aceşti taximetrişti cu cheia pe deget şi îmbrăcaţi care şi cum şi nu poţi scăpa de ei. O să vedeţi pe aeroportul de la Bucureşti cît de bine este organizat acest lucru, ai venit, ţi-ai luat un bileţel electronic şi ai plecat", a spus Filip.

Prim-ministrul a cerut Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Finanţelor să vină, în termen de o săptămînă, cu propuneri clare care să reglementeze activitatea taximetriştilor.

„Solicit Ministerului Transporturilor, MAI-ului şi Ministerului de Finanţe să vă coordonaţi acţiunile şi să veniţi cu propuneri pentru a aduce în cadrul legal activitatea taximetriştilor: prin revizuirea cadrului de reglementare, sistem de licenţiere, autorizare, aparate de casă, verificarea corespunderii tehnice a vehiculelor şi a şoferilor", a punctat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?