Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Preşedintele raionului Criuleni, reţinut de CNA

26 apr. 2017,, 14:22   Societate
2187 0

Preşedintele raionului Criuleni a fost reţinut pe 72 de ore de CNA şi procurorii anticorupţie.

Acesta este bănuit de trucarea unor licitaţii desfăşurate în cadrul unor proiecte finanţate de UE, prin favorizarea unor agenţi economici în interes personal şi material, relatează NOI.md.

Potrivit CNA, s-a stabilit că în primăvara anului 2015 Consiliul raional Criuleni a fondat Întreprinderea Municipală „Edilitate Criuleni”, drept parte a proiectului „CBCRurWaste”, finanţat de Uniunea Europeană, cu scopul gestionării procesului de colectare, sortare şi presare a deşeurilor solide din raion. Acesta ar fi solicitat tuturor conducătorilor instituţiilor de învăţămînt din unitatea administrativă ca lucrările ulterioare să fie efectuate prin intermediul companiei municipale „Edilitate Criuleni”.

Însă, după ce a fost desemnată cîştigătoare a licitaţiei de achiziţionare a serviciilor de reparaţie, Întreprinderea „Edilitate Criuleni” a încheiat un contract de subantrepriză cu compania ,,Crioleal-Com” SRL, condusă de fiul preşedintelui Consiliului. Anterior, compania menţionată a fost deţinută de însuşi preşedintele raionului.

De asemenea, se mai bănuieşte că preşedintele raionului Criuleni ar fi promovat un agent economic pentru proiectarea lucrărilor de reparaţie a drumului M21-L352-L314 Cruglic-Ohrincea-Jăvreni. În pofida faptului că lucrările erau deja efectuate, preşedintele raionului Criuleni ar fi desemnat în calitate de cîştigător al licitaţiei compania ,,Intexnauca” SA.

Concret, deschiderea ofertelor a avut loc pe 26 iulie 2016, însă lucrările au fost efectuate pe 22 iulie 2016, adică anterior deschiderii ofertelor agenţilor economici.

Astfel, organul de urmărire penală a conchis că membrii grupului de lucru, în frunte cu preşedintele, cunoşteau de la bun început că ,,Intexnauca” SA va fi desemnată cîştigătoare a licitaţiei.

Urmărirea penală în prezenta cauză a fost pornită la 20 aprilie 2017.

Dacă va fi găsit vinovat, președintele raionului Criuleni riscă pînă la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de pînă la 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?