Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Socrul lui Plahotniuc – propus pentru un titlu onorific

26 apr. 2017,, 13:30   Societate
6164 1

Cunoscutul artist plastic Emil Childescu, care este și socrul lui Vlad Plahotniuc, lider al PDM, coordonator al Coaliției de guvernare, a fost propus pentru a i se conferi titlul de membru de onoare al Academiei Europene de Științe și Arte cu sediul la Salzburg, Austria.

O scrisoare de recomandare în acest sens din partea Președintelui Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, a fost citită în cadrul lansării expoziției artistului „Dumnezeu și natura”, eveniment dedicat aniversării a 80-a a maestrului.

Potrivit unui comunicat de presă al Academiei de Științe a Moldovei, membri ai acestei Academii actualmente sînt șase personalități notorii din Republica Moldove din diverse domenii. Recent, prestigiosul titlu i-a fost conferit academicianului-compozitor Eugen Doga.

De asemenea, cu ocazia vernisării galeriei, dar și cu ocazia zilei de naștere, Academia de Științe a Moldovei i-a conferit artistului plastic Emil Childescu Medalia „Dimitrie Cantemir”, „pentru activitatea prodigioasă în domeniul artelor, pentru contribuția personală în diseminarea valorilor artistice pe plan național și internațional”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?