Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Igor Dodon a început consultările cu partenerii externi

25 apr. 2017,, 13:55   Politică
2080 7

Proiectul de lege privind sistemul electoral mixt, propus de șeful statului, Igor Dodon, a fost transmis spre coordonare ambasadorilor, instituțiilor europene și Comisiei de la Veneția.

Anunțul a fost făcut de șeful statului pe contul său de Facebook.

„Așa cum am promis, voi purta discuții cu toate instituțiile internaționale cu privire la inițiativa mea de modificare a sistemului electoral.

Potrivit lui, prin intermediul consilierului pe politică externă Dl. Neguță, a transmis Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland și președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dlui Pedro Agramunt, proiectul de lege al PSRM cu privire la sistemul mixt de vot.

De asemenea, la sfîrșitul săptămînii trecute, consilierul pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi, a transmis direct proiectul de lege respectiv și secretarului general adjunct al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), Doamnei Simona Granata-Minghini.

Proiectul a fost prezentat, de asemenea, și reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău”, a scris Dodon.

„Despre inadmisibilitatea trecerii la votul uninominal, așa cum își planifică majoritatea parlamentară condusă de Partidul Democrat și Plahotniuc, au fost informați toți oficialii europeni, toate structurile ce monitorizează alegerile sau se expun asupra eventualelor modificări ale legislației electorale”, a adăugat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?