Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon despre Usatîi: Dacă aș avea posibilitatea să ...

23 apr. 2017,, 09:45   Politică
11656 17

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat că se pronunță categoric împotriva represiunilor politice pe care regimul de la guvernare le aplică asupra unor politicieni.


Astfel, potrivit lui Dodon, dacă în măsura posibilităților sale ar putea scoate toate acuzațiile care vin împotriva liderului Partidului Nostru Renato Usatîi, atunci ar face acest lucru în pofida oricăror critici. Despre aceasta șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, relatează Actualități.md.

"Dacă aș avea posibilitatea ca chiar mîine să semnez un decret prin care să scot toate acuzațiile împotriva lui Usatîi și alți băieți, chiar dacă el mă critică, eu aș face acest lucru, pentru că sunt un om care se ține de cuvînt, și ei știu despre aceasta", a declarat Dodon.

În acest context, Igor Dodon a menționat că a îndeplinit toate condițiile pe care le-a înaintat Partidul Nostru pentru ca să-l susțină în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

"Am avut o înțelegere ca ei (n.red. membrii PN) să ne susțină în al doilea tur de scrutin în anumite condiții. Eu mi-am îndeplinit condițiile și promisiunile. Eu le-am promis careva lucruri și mereu m-am ținut de cuvînt", a mai adăugat șeful statului.

Dodon a comentat și declarațiile jurnalistului și candidatului PN la prezidențiale Dmitri Ciubașenco care a anunțat că recent că regretă că l-a susținut pe Igor Dodon în al doilea tur.


"Îmi pare rău că sunt în situația să comentez aceste declarații. Eu l-am apreciat mult pe Dmitri cînd era jurnalist, dar cu regret noi am pierdut un jurnalist bun și ne-am ales cu un politician de nimic. Eu l-am ajutat, anterior am avut relații foarte bune. El se consulta cu mine în mai multe întrebări serioase. Dar dacă să vorbim despre faptul că el și-a cerut iertare de la cetățeni pentru că a îndemnat să se voteze pentru mine la alegerile prezidențiale atunci astfel de situații în cazul lui nu sunt o premieră. El a fost cu Andronic apoi cu Urechean. Era în listele lui Filat și atunci pleda pentru cu totul alte idiologii și valori. Pe urmă a fost cu Pasat iar acum este cu Usatîi. Pentru el cred că este o normalitate ca odată la doi-trei ani să se refuze de careva convingeri politice și să treacă la altele", a mai punctat președintele RM.

În final Igor Dodon a subliniat că opoziția la momentul actual are un singur scop - să răstoarne regimul oligarhic de la guvernare. În legătură cu aceasta potrivit lui, este necesar ca forțele de opoziție să fie consolidate dar nu să se ocupe cu critica unul în adresa altuia.

Dacă Usatîi crede că după astfel de cuvinte cineva va mai dori să vorbească cu el.... Plahotniuc va pleca mai devreme sau mai tîrziu. Sperăm că cît mai devreme, acesta este scopul nostru. Sunt mai multe căi prin care îl putem impune să plece. Poți sta la Moscova și de acolo să strigi dar poți face și alți pași mai concreți. Poziția mea – haideți să fim prieteni! Eu de asemenea am scopul să scăpăm de această guvernare, nu odată am vorbit despre aceasta, și nu voi renunța pînă cînd nu voi obține acest lucru. Da, poți apela și la acele modalități precum ei (n.red, membrii PN) să stai în saună, dar se poate și altfel. Vom vedea care modalități vor da rezultate” a conchis Președintele RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?