Moldova – lider printre țările furnizoare de migranți în Rusia

Moldova – lider printre țările furnizoare de migranți în Rusia

Muncitorii migranți au început să constituie baza grupărilor teroriste din Rusia.

Acest fapt a fost declarat în cadrul ședinței Comitetului Național Antiterorist de către directorul FSB-ului rus, Alexandr Bortnikov.

Potrivit lui, este vorba despre cetățenii CSI, o parte din ei au fost pregătiți și au participat la acțiunile militare din Siria și Irak. Bortnikov propune responsabilizarea funcționarilor care monitorizează respectarea legislației de migrație, precum și a companiilor care folosesc forța de muncă migrantă.

Potrivit lui Franz Klințevici, acordurile interguvernamentale cu fostele republici sovietice oferă „multe libertăți“ tuturor doritorilor de a veni în Rusia. Cu toate acestea, „atunci cînd ei nu-și găsesc un loc de muncă, acești oameni ar putea să se implice în lucruri nu tocmai bune”.

Lider în rîndul țărilor furnizoare de muncitori migranți continuă să fie Uzbekistanul, Tadjikistanul, Kirghizia, precum și Azerbaidjanul și Moldova. A scăzut puțin numărul ucrainenilor migranți. Periodic autoritățile recurg la metode  legislative de restricționare a migrației ilegale, precum majoirarea amenzilor pentru angajatori și pentru cei care sosesc.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load