X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Adriana Feraru - tînăra care combină perfect medicina și crearea bijuteriilor (FOTO)

23 apr. 2017,, 12:00   Societate
5983 0

Adriana Feraru este o tînără care iubește frumosul.

Pe lîngă studiile pe care le face la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, ea nu neglijează hobby-ul creativ.

Tînăra, în vîrstă de 24 de ani, creează bijuterii hand-made pentru toate gusturile. Am fost curioși să aflăm mai multe despre plăcerea ei pentru lucrurile confecționate manual.

-De unde vine pasiunea de hand-made?

-Pasiunea pentru hand-made vine, probabil, din genetica familiei. Tata, sora, eu - toți am făcut școala de pictură și chiar și mama are “apucături creative”. Totodată, am nevoie de o metodă de a mă distrage uneori de la seriozitatea ocupației mele de bază- medicina, iar creația poate fi o metodă excelentă.

- Cît timp îți ia ca să faci o piesă?

-Depinde foarte mult de piesă. Sunt unele cu un design atît de simplu, încît imi ia doar câteva ore, cu tot cu coacere, șlefuire și lăcuire, în timp ce unele îmi fură câteva zile doar pentru modelat sau ansamblat. De obicei, timpul și efortul investite sunt proporționale dificultății, însă mereu obțin satisfacție, vazînd rezultatul. Este o senzație fenomenală.

-Care a fost prima ta creație?

-Oh, nu mai țin minte precis care a fost prima creație. Cred totuși că au fost niște cercei-buburuze, pentru o fostă colegă, care de altfel m-a susținut enorm, procurând chiar primele mele creații. Așa am avut resurse să continui, să îmi îmbunătățesc capacitățile și lucrările.

- De unde te inspiri în realizarea bijuteriilor?

-Multe din primele mele lucrări au fost făcute după diverse lecții de pe internet, apoi am început a face cunoștință cu diferite tehnici de lucru și am realizat că există foarte, foarte multe opțiuni. Anume din acest motiv majoritatea meșterilor ajung să exceleze într-o tehnică și obțin un stil recogniscibil. M-am inspirat și din multitudinea de poze de pe internet, și din natură, și din dorințele clientelor. Multe dintre fete aveau preferințe sau hobby-uri, care îmi “șopteau” ce le-ar putea plăcea și așa se nășteau piese unice și personalizate.

-La ce tîrguri de specialitate ai participat?

-Am fost foarte des la Yard-sale, am participat la Velo-hora, de asemenea la alte cîteva tîrguri organizate cu ocazia diferitor sărbători. M-am bucurat enorm să aflu că există la noi oameni, care se ocupă serios de organizarea unor astfel de evenimente- Comunitatea meșterilor în lucru manual a Moldovei-Handmade MASTER. Ei mi-au oferit multe ocazii de a ieși cu lucrările mele în lume, de a face cunoștință cu oameni minunați și de a găsi noi clienți. Tîrgurile sunt o metodă excelentă de a te promova și distra, sper ca pe viitor să particip mai des.

-Ce planuri de viitor ai?

-Planuri de viitor? Aș dori să mă perfecționez. Nu am planuri mărețe, însă aș vrea să păstrez această parte a vieții mele, să găsesc în continuare timp și resurse pentru ea, și să văd mai departe fețele luminoase ale clientelor care obțin din mâinile mele exact ceea ce vor, ceva unic și irepetabil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?