Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Peste o mie de persoane au apelat serviciul 903 după ajutor

21 apr. 2017,, 17:45   Societate
1999 0

Din cauza timpului nefavorabil din ultimele 24 de ore, serviciul de urgență 903 a fost supra solicitat pe parcursul zilei de astăzi.

Printre solicitanți au fost și persoane care au fost traumatizate din cauza precipitațiilor abundende, informează NOI.md.
Astfel, serviciul de urgență 903 a fost apelat astăzi de 1200 de persoane, patru dintre care s-au adresat cu traumatisme provocate în urma accidentelor din cauza condițiilor meteo extreme.

Totodată, de ajutor au avut nevoie și 13 ambulanțe care au rămas blocate pe traseele naționale, în localități sau pe teritoriile stațiilor de asistență medicală urgentă. În satul Ciobalaccia, raionul Cantemir a fost solicitată intervenția Serviciului protecției civile și situațiilor excepționale, după ce un pacient cu infarct miocardic nu a putut fi transportat la spital.

În cele mai dese cazuri, la serviciul de urgență s-au adresat persoanele care suferă de hipertensiune arterială, dureri toracice și infecții respiratorii. În același timp, o echipă de urgență a intervenit pentru a acorda ajutor unei femei în vîrstă de 83 de ani, care se afla sub zăpadă, însă, ajunși la fața locului, medicii nu au putut face nimic altceva decît să constate decesul acesteia.

217 echipe medicale de urgență activează în prezent pe întreg teritoriul țării.

Ieri, 20 aprilie, la serviciul de urgență 903 au fost înregistrate 2400 de solicitări, dintre care nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza rănilor provocate de crengi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?