O persoană ar fi murit după ce a călcat pe un cablu electric

O persoană ar fi murit după ce a călcat pe un cablu electric

O persoană și-ar fi pierdut viața în această dimineață, după ce a călcat pe un cablu electric căzut.

Despre aceasta a anunțat o femeie pe o rețea de socializare. Întâmplarea ar fi avut loc în sectorul Botanica al capitalei, lângă combinatul de panificație „Franzeluța”.

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pânzari, a declarat după Ședința Comisiei pentru situații excepționale, prezidată de premierul Pavel Filip, că a fost depistat un cadavrul, dar deocamdată nu se cunosc cauzele morții.

Totodată, Pânzari a anunțat că o persoană din Comrat a dispărut. „Persoana respectivă s-a pornit ieri să ducă oile la stână și nu s-a mai întors. Căutările continuă, iar la găsirea acestei persoane au fost implicați căinii dresați”, a precizat sursa citată.

În același context, șeful IGP a spus că 13 persoane au fost spitalizate, după ce crengile copacilor au căzut peste ei.

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, la ora 13.00, ca urmare a condiţiilor meteo.

- Până la această oră, mai mulţi consumatori au fost reconectaţi la sistemul centralizat de încălzire, după cum urmează:

a) toate grădiniţele din Chişinău;

b) spitalele municipale, cu excepţia Spitalului nr. 1 (aici au loc lucrări de modernizare a sistemului de încălzire din instituţie, însă în Maternitate şi în Blocul Pediatric se livrează agent termic), Spitalului „Sf. Treime” şi Maternitatea nr. 2 (saloanele acestor instituţii sunt încălzite cu reşouri electrice);

c) 62 de blocuri de locuinţă, iar numărul solicitărilor de reconectare a agentului termic creşte în continuare.

- La nivelul oraşului, la această oră au fost înregistrate 25 de cazuri când copacii au căzut peste casele de locuit, fiind afectate ferestrele sau balcoanele unor apartamente, acoperişurile caselor de locuit particulare sau blocurilor de locuinţă.

- Pentru lichidarea consecinţelor intemperiei, în teren la moment acţionează 16 echipe de intervenţie din cadrul Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi”, Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău şi Agenţiei „Moldsilva”, care înlătură copacii doborâţi pe străzile oraşului.

- În sectoarele Râşcani şi Ciocana, toate arterele de circulaţie au fost deja deblocate, cu excepţia străzilor care pe timp de iarnă se închid.

Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecinţelor ninsorii.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load