Sportivii moldoveni s-au întîlnit cu președintele țării (FOTO)

Sportivii moldoveni s-au întîlnit cu președintele țării (FOTO)

Recent, un grup de sportivi moldoveni au avut o întrevedere cu președintele țării, Igor Dodon.

Aceștia s-au întors din Milano, Italia, unde la începutul lunii curente, au participat la Campionatul Mondial de Kickboxing și au dat dovadă de rezultate bune, relatează NOI.md.

Sportivii au cucerit în cadrul Campionatului șase titluri mondiale, două medalii de argint și două medalii de bronz. Sportivul și antrenorul Vlad Gribincea a obținut titlul de campion mondial la vîrsta de 39 de ani. În premieră pentru Republica Moldova, trei fete au devenit campioane mondiale la kickboxing: Irina Belou, 19 ani, Zinovia Verikokidi, 16 ani și Natalia-Daria Boldișor, 19 ani.

La doar 12 ani, Pavel Rusu a obținut o medalie de bronz, fiind și cel mai tînăr luptător al echipei. Vitalie Vizitiu, 22 de ani și Petru Cîrlig de 20 de ani au cucerit titlurile de campioni mondiali la categoria seniori.
Alexandru Chițcari și Ștefan Spînu au revenit acasă cu medalii de argint, iar Samuel Mașinschi – cu medalie de bronz.

„Sînt mîndru de sportivii noștri și îi voi susține ori de cîte ori voi avea posibilitatea, așa cum o fac de fiecare dată. Este regretabil faptul că autoritățile noastre au uitat de tinerii noștri, care în pofida lipsei sălilor de sport bine dotate și a unei finanțări adecvate, dau dovadă de caracter și ambiție și obțin rezultate remarcabile în cadrul competițiilor internaționale, ducînd faima statului nostru în lume”, a menționat Igor Dodon. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load