Situație excepțională în Chișinău: NU RISCAȚI SĂ IEȘIȚI DIN CASĂ

Situație excepțională în Chișinău: NU RISCAȚI SĂ IEȘIȚI DIN CASĂ

Situația excepțională se extinde pe întreg municipiul Chișinău.

Decizia de a rămîne acasă pentru toți (copii și maturi) este confirmată și de Departamentul Situații Excepționale al RM, anunță primarul capitalei. Primăria atenționează să nu vă expuneți riscului de a circula prin oraș: "Nu vă expuneți riscului de a circula prin oraș! 

Ceea ce puteți face este să acționați pentru deszăpezire în preajma locuinței și pentru înlăturarea crengilor rupte pînă la primul drum public.

Ninsoarea va continua pe parcursul acestei zilei și se va opri în doua jumătate, ceea ce va permite depășirea treptată a consecințelor acestei calamități naturale.Serviciile vor acționa în ordine pentru înlăturarea arborilor prăbușiți, deblocarea principalelor artere, reconectarea la rețeaua electrică, restabilirea circulației transportului public. Informați-vă vecinii, rudele, prietenii despre cele menționate mai sus, anunță edilul capitalei. 

Potrivit ultemilor informații legate de starea vremii, la ora 6 dimineață, s-a constatat următoarele: 

- înca 400-500 de copaci și 20 de piloni prăbușiți, de asemenea 60 rupturi de fire electrice, 315 deconentări de la curentul electric, linii de contact ale troleibuzelor avariate.
- drumuri blocate atît în oraș (str. Muncești, București, V. Lupu, Gh.  
Asachi etc) cît și drumurile spre suburbii.
- transportul public nu circulă atît din cauza arborilor prăbușiti dar și a stratului de zăpadă, troleibuzele nu pot ieși la linie, cu excepția a 6 unități din parcul nr. 3, dar care s-au blocat în apropiere. Autobuzele nu au putut ajunge în suburbii.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load