Kim Jong-Un transmite mesaje ambigue: Meciuri de volei, observate într-un complex nuclear

Kim Jong-Un transmite mesaje ambigue: Meciuri de volei, observate într-un complex nuclear

Experţi ai unui institut specializat în activităţile militare nord-coreene au observat, în imagini filmate prin satelit, că într-o bază nucleară din Coreea de Nord aveau loc trei meciuri de volei, situaţie care sugerează fie o tactică de inducere în eroare, fie un impas în programul atomic.

Potrivit analiştilor Institutului 38 North, afiliat Universităţii Johns Hopkins, imagini filmate duminică din sateliţi militari au surprins meciuri de volei în trei zone ale complexului nuclear nord-coreean Punggye-ri, informează publicaţiile americane The New York Times şi The Hill.


Эксперты допускают, что это могло быть отвлекающим маневром.

"După aproape opt săptămîni de activităţi intense în poligonul nuclear Punggye-ri, imagini filmate prin satelit pe 16 aprilie indică diminuarea activităţilor", a transmis Insitutul 38 North.

Meciurile de volei, organizate în cursul unei crize internaţionale intense, probabil au rolul de atransmite un mesaj, apreciază experţii, în contextul în care Administraţia Donald Trump a avertizat că ar putea replica la teste nucleare nord-coreene.

"Acest lucru sugerează că activităţile nucleare au fost sistate. De asemenea, sugerează că nord-coreenii ştiu că sînt în centrul atenţiei şi că se vor relata aceste lucruri", a declarat Joseph Bermudez, un reprezentant al Institutului 38 North.

"În acest context, fie ne transmit că activităţile în acest complex au fost sistate, fie încearcă să ne inducă în eroare. Chiar nu ştim", a admis Joseph Bermudez.

Coreea de Nord a ameninţat sâmbătă Statele Unite, cu ocazia unei sărbători naţionale, că este pregătită să riposteze cu "atacuri nucleare" la orice eventuală agresiune americană, în contextul avertismentelor lansate de Administraţia Donald Trump.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load