X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul va adopta o strategie națională de prevenire a suicidului

20 apr. 2017,, 16:01   Societate
2112 0

Comisia specială pentru elaborarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului i-a audiat, în ședința de astăzi, pe reprezentanții structurilor de forță, informează NOI.md.

Astfel, informații despre prevenirea suicidului, problemele identificate, acțiunile realizate, siguranța mediului on-line, combaterea activităților extremiste și a crimelor cibernetice au prezentat responsabili din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Procuraturii Generale, Inspectoratului General de Poliție, Departamentului Instituțiilor Penitenciare și Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.
Deputații au formulat mai multe propuneri de îmbunătățire a legislației, inclusiv ce vizează responsabilizarea părinților, statutul psihologului, elaborarea unei strategii de prevenire a suicidului.

Menționăm că Parlamentul a creat o comisie specială pentru îmbunătățirea legislației în domeniul prevenirii suicidului, după ce cîțiva adolescenți au fost atrași în jocuri fatale promovate pe internet. Raportul la acest subiect va fi prezentat Parlamentului în termen de 60 de zile. Comisia este constituită din nouă membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?