Campania ce contribuie la salvarea patrimoniului național (FOTO, VIDEO)

Campania ce contribuie la salvarea patrimoniului național (FOTO, VIDEO)

Recent, în întreaga țară a fost dat startul unei campanii prin intermediul căreia se încearcă sensibilizarea populației în privința patrimoniului național, relatează NOI.md.

„Locul acesta contează” – este genericul campaniei de promovare a patrimoniului cultural imobil, inspirate din străinătate. „Încercăm să promovăm tot ceea ce este frumos: case tradiționale, patrimoniul cultural, situri istorice – ceea ce este important de păstrat, valorificat și transmis generațiilor viitoare”, a declarat autorul proiectului, Victor Popovici, într-un interviu pentru NOI.md.

Campania va dura cîteva luni, iar cetățenii sînt îndemnați să descarce posterul „Locul acesta contează” de pe pagina de Facebook, să pozeze cu el în fața unui imobil sau monument istoric important și să plaseze pe rețele de socializare cu hashtagul „#loculacestacontează”.

Directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, Ion Ștefăniță, salută inițierea acestei campanii: „Proiectul ține să atragă atenția asupra obiectivelor importante din afara Chișinăului, cele care se mai regăsesc în întreaga țară și trebuie valorificate”.

Pînă în prezent, tinerii, dar și unii directori de întreprindere au încercat să atragă atenția asupra necesității de a reabilita Conacul „Balioz” din satul Ivancea, Orhei, o casă în stil vechi tradițional din satul Piatra, Orhei, Castelul de Vînătoare al Palatului Princiar din Hîncești, Conacul Familiei „Lazo”.
 

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load