Unioniștii: Chirtoacă e trădător

7 mai. 2013,, 12:16   Societate
8700 15
Foto : adevarul.ro
Reprezentanții Platformei Acțiunea Civică 2012 au pichetat astăzi sediul Primăriei Chișinău, solicitîndu-i primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, să schimbe locația desfășurării concertului din 9 mai dedicat Zilei Victoriei.

”Chirtoacă este trădător. Am rămas șocați de faptul că primarul a permis să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale – locul renașterii naționale – un concert organizat de Unibank și Ambasada Federației Ruse la Chișinău. Piața este un loc sfînt pentru cei care au luptat pentru limba română și independența republicii. Lasă să meargă să facă această manifestare la ”Moldexpo”, lîngă Lenin, sau la Teatrul Verde”, a specificat unul dintre protestatari, Sorin Becciu.

Totodată, unioniștii solicită autorităților de la Chișinău să transforme Ziua Victoriei în zi de doliu dedicată comemorării tuturor eroilor care au luptat sau și-au pierdut viața pe cîmpul de luptă în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ambasada Federației Ruse la Chișinău califică aceste solicitări drept provocatoare. ”Poporul Rusiei, Moldovei, dar şi al altor ţări, a luptat umăr la umăr împotriva fascismului în timpul celui mai năprasnic război. Este de înţeles dorinţa de a le face veteranilor noştri dragi o sărbătoare dedicată Zilei Victoriei. Apelurile neadecvate de a anula manifestaţiile dedicate acestei zile sînt, cel puţin, imorale şi cinice”, se arată într-o informație a instituției.

În context, Dorin Chirtoacă a declarat că de la anul viitor ”vom avea două sărbători paralele, în așa fel încît nimeni să nu mai ridice întrebări. Ziua Europei va fi organizată în Piața Marii Adunări Naționale, iar Ziua Victoriei la Memorialul Eternitate. Chiar în această săptămînă cer să fie elaborată o dispoziție în acest sens”.

La 9 mai, în centrul capitalei urmează să aibă loc un concert de amploare în cadrul căruia vor evolua renumiţii interpreți ruşi Iosif Kobzon şi Lev Leşcenco. La evenimentul organizat de Banca Comercială ”Unibank”, în parteneriat cu Ambasada Rusă la Chișinău, sînt așteptate peste 8 mii de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?