De ce bunuri a fost lipsit Platon (DOC)

De ce bunuri a fost lipsit Platon (DOC)

Omul de afaceri Veaceslav Platon urmează să achite statului un prejudiciu în valoare de 869 de milioane de lei, din contul bunurilor pe care le deține, informează NOI.md.

Pe lîngă condamnarea la 18 ani de închisoare, magistrații Judecătoriei Chișinău au dispus înstrăinarea unor acțiuni și bunuri imobile deținute de omul de afaceri, în vederea recuperării prejudiciului.
 
Astfel, instanța a decis a se încasa în beneficiul statului mijloace financiare din valoare de 64% din acțiunile deținute la „Moldindconbank”;  mijloace financiare din valoarea a două apartamente situate pe bulevardul Decebal; din contul acțiunilor și bunurilor imobile pe care le deține la Compania de Asigurări „Alliance Insurance Group”, dar și la Compania de Brokeraj „Asito-Broker” S.A; mijloace în valoarea a 83% din bunurile companiei de asigurări „ASITO” SA. Circa 3,6 milioane de lei urmează a fi confiscați de pe contul companiei „Moldasig”.

Totodată, Veaceslav Platon urmează să achite Procuraturii Generale suma de 85.810 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, și circa 217 mii de lei Centrului Național Anticorupție, de asemenea cu titlul de cheltuieli de judecată.

Lista completă a bunurilor deținute de Veaceslav Platon ce urmează a fi înstrăinate și încasate în beneficiul statului urmează a fi făcută publică.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load