Sentința Platon: procurorii satisfăcuți, avocații ”cu mîinile în jos”

Sentința Platon: procurorii satisfăcuți, avocații ”cu mîinile în jos”

Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon, care a fost condamnat la ani grei de închisoare, susțin că se așteptau la această sentință față de clientul lor.

Aceștia planifică să atace decizia la Curtea de Apel, dar sînt convinși că “nu mai au speranța ca sentința să fie revăzută”.

„Din septembrie am fost simpli statiști. Sarcina a fost de a acumula probe și dovezi, care nu au fost luate în calcul de judecători. Vom contesta decizia la Curtea de Apel, dar cu siguranță vom pierde și acolo dosarul. Eram bine pregătiți pentru a constata aceste fapte la CEDO. După toate încălcările va fi casată decizia, iar Moldova va suferi încă o pierdere”, a spus avocatul lui Platon.

Potrivit lui, în ultimele 7 luni, Platon ar fi fost lipsit de toate drepturile, fiind deposedat de pachete, de întîlniri cu apropiații și chiar cu avocații.

În același timp, procurorul care instrumentează cazul s-a arătat mulțumit de pronunțarea sentinței.

„Sîntem satisfăcuți de condamnarea lui Veaceslav Platon. Urmează să citim sentința magistraților”, a spus procurorul.

Veaceslav Platon a fost condamnat de Judecătoria Buiucani la 18 ani de închisoare și lipsit de dreptul de a ocupa o funcție publică pe un termen de 5 ani în sistemul bancar din Republica Moldova.

Totodată, o parte dintre bunurile acestuia vor fi sechestrate și vor fi supuse vînzării, pentru a întoarce statului peste 850 de milioane de lei.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load