Polițiștii britanici vor împușca, de acum, șoferii-teroriști

Polițiștii britanici vor împușca, de acum, șoferii-teroriști

Poliția britanică ia noi măsuri pentru a preveni atacuri teroriste comise cu vehiculele.

Autoritățile britanice vor trebui de acum să împuște teroriștii aflați la volanul unor vehicule, pentru a preveni ca acestea să fie folosite ca armă, relatează BBC News.

Anterior, ofițerii britanici au fost informați că nu ar trebui să împuște șoferii unor vehicule aflate în mișcare, din cauza riscurilor la care se epun. Acum, autoritățile schimbă strategia, în urma unor atacuri comise cu vehicule, precum cele din Londra, Nisa, Berlin și Stockholm.  În urma atacului, autoritățile britanice au luat măsuri pentru a preveni o altă tragedie.

Nu doar că ofițerii vor trage asupra șoferilor, ci vor avea și muniție specială care va trece prin parbrizul și portierele mașinilor. Anterior, polițiștii riscau să fie răniți de gloanțele care ricoșau din vehicul, a afirmat Simon Chesterman, de la Consiliul Național al șefilor de poliție. El a subliniat că, atunci cînd un vehicul este folosit ca arma, nu există multe metode de a împiedica atacul.

“Să conduci un vehicul în fața acestuia nu îl va opri. Așa că trebuie împușcat șofer”, a explicat acesta.

Luna trecută, Khalid Masood a ucis patru oameni după ce a intrat cu mașina în oamenii aflați pe podul Westminster. Printre victimele teroristului se numără și românca Andreea Cristea, care a decedat la aproape două săptămîni de la atacul terorist.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load