Platon, condamnat la ani grei de închisoare

Platon, condamnat la ani grei de închisoare

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, comunică Noi.md.

Sentința a fost pronunțată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, și poate fi atacată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău. 

Procurorii au cerut 23 de ani de închisoare pentru controversatul om de afaceri, învinuit de implicare în escrocheriile de la Banca de Economii. Anterior, avocații lui Platon au depus un recurs de reluare a anchetei, însă acesta a fost respins de instanță. 

Amintim că Veaceslav Platon a fost reținut la sfîrșitul lunii iulie anul trecut, la Kiev, și extrădat autorităților moldovenești. Platon a fost găsit vinovat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt care a prejudiciat Banca de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii mai spun că banii obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova. Omul de afaceri s-a declarat nevinovat, insistînd că dosarul intentat pe numele său este unul politic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load