Guvernul caută înlocuitor pentru Tănase

Guvernul caută înlocuitor pentru Tănase

În perioada 20-27 aprilie Guvernul va desfășura un concurs pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională (CCM), informează NOI.md.

Funcția de membru al CCM a devenită vacantă pe 14 aprilie, odată cu expirarea mandatului președintelui instituției, Alexandru Tănase. Desfășurarea concursului, precum şi activitatea Comisiei de selectare a candidatului sînt reglementate de prevederile Constituţiei, ale Legii cu privire la Curtea Constituțională și ale Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului, aprobat în aprilie anul trecut.

Printre condiţiile şi cerinţele faţă de candidaţi se numără: reputația ireproșabilă, cunoștințele în domeniul sistemului juridic național şi a dreptului internațional public, precum și experiența în domeniul juridic.


Dosarul, sigilat în plic, se depune personal, sub semnătură, la sediul Cancelariei de Stat. Dosarele vor fi recepţionate începînd cu data de 20 aprilie, ora 11.00, pînă la 27 aprilie 2017, ora 17.00. Dosarele incomplete sau depuse după expirarea datei-limită nu vor fi examinate.

Menționăm că pe 14 aprilie curent mandatul de judecător la CCM al lui Alexandru Tănase a expirat. El a fost numit în această funcție pe 8 aprilie 2011 de Guvern pe un termen de șase ani, iar la 14 aprilie 2011 a depus jurămîntul în fața Parlamentului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load