Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

În urma ninsorilor și a vîntului puternic au avut de suferit și oameni

20 apr. 2017,, 11:45   Societate
3208 1

Ninsorile abundente din întreaga țară provoacă consecințe grave atît în domeniul agricol, cît și în traficul rutier și în prestarea energiei electrice.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Național de Poliție, căderile de copaci au provocat nu numai pagube materiale, dar și victime umane, relatează NOI.md.

Astfel, pînă în prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 20 de accidente rutiere, 86 de mașini au fost deteriorate din cauza crengilor și copacilor căzuți, iar o persoană s-a ales cu un picior fracturat după ce a fost accidentat de un pom.

Se circulă dificil pe traseele naționale, îndeosebi în direcția raioanelor Hîncești, Căușeni, Orhei și Dubăsari. Totodată, 140 de localități din țară sînt deconectate de la energia electrică. Potrivit reprezentanților Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale, situația este una complicată, dar se gestionează calitativ și prompt.

La fel, 120 de echipaje ale INP patrulează pe traseele naționale, iar 40 de echipaje – în Chișinău. Reprezentanții INP fac apel către cetățeni să nu-și parcheze mașinile sub copaci, deoarece există riscul de a fi deteriorate.

În ceea ce privește domeniul agricol, reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare afirmă că deocamdată au avut de suferit culturile sîmburoase, precum, vișinele, cireșele, caisele și altele. După retragerea ciclonului, o comisie a Ministerului va examina pagubele din domeniu din întreaga țară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?