Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

„Selfie” a fost recunoscut oficial drept o tulburare mintală

19 apr. 2017,, 16:01   Externe
2991 0

Asociația Americană de Psihiatrie (APA) a confirmat în mod oficial că crearea autoportretelor prin fotografiere, cel mai des pentru a fi postate pe rețele de socializare, este o tulburare mintală.

Afecțiunea se numește „selfitis” și este definită ca dorința obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu sine însuși și de a încărca fotografiile în rețele de socializare drept modalitate de a compensa lipsa de stimă de sine.

Conform deciziei Asociației Americane de Psihiatrie, există trei niveluri de tulburări:

1. Selfitis marginal- atunci cînd te fotografiezi pe tine însuți cel puțin de trei ori pe zi, dar nu postează fotografiile pe rețelele de socializare;

2. Selfitis acut- cînd te fotografiezi cel puțin de trei ori pe zi și posteți fiecare fotografie pe rețelele de socializare;

3. Selfitis cronic- cînd ai o dorință incontrolabilă de a te fotografia și a posta pe rețele de socializare mai mult de șase selfie-uri pe zi.

Pe lîngă aceasta, recent, oamenii de știință au stabilit că publicarea pe rețele a fotografiilor din sala de sport sau de la jogging-ul de dimineață reprezintă o boală mintală gravă numită tulburare narcisistă a personalității.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?