Ce funcție rîvnește Serafim Urechean

Ce funcție rîvnește Serafim Urechean

Fostul președinte al Curții de Conturi Serafim Urechean intenționează să participe la alegerile parlamentare din 2018, informează NOI.md.

Urechean afirmă că ar putea candida independent, în cazul în care va fi implementat sistemul de vot uninominal. „Dacă va fi votul uninominal, sigur că voi găsi o circumscripție, poate în Chișinău, poate într-o altă localitate rurală. Am să încerc să revin în Parlament, dacă mă vor susține alegătorii”, a declarat el în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Politicianul s-a pronunțat în favoarea inițiativei democraților de a introduce votul uninominal, argumentînd că astfel oamenii îi vor cunoaște pe cei delegați să le reprezinte interesele în forul legislativ suprem al țării.  „De ce oamenii de la Larga, Briceni, acolo de unde sînt eu, trebuie să-l aleagă pe un oarecare Sidorov de la Cojușna sau pe altcineva? Ei nici nu-l cunosc, dar, pentru că se votează partidul, nu are ce face”, a remarcat Urechean.

Totodată, el a menționat că nu renunță nici la ideea de a candida la funcția de primar general al municipiului, în cadrul alegerilor locale din 2019. „Este un dezastru ce se întîmplă acum în Chișinău. Vedem că se tot iau credite, dar nimeni nu se gîndește cine le va întoarce”.

Serafim Urechean a fost președinte al Alianței "Moldova Noastră" în perioada anilor 2003-2011. După alegerile din 2009 formațiunea s-a alăturat Alianței pentru Integrare Europeană (AIE). În perioada anilor 2011-2016 Urechean a fost președinte al Curții de Conturi.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load