Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Patrimoniul Chișinăului și Lyonului – accentul principal al unei expoziții (FOTO,VIDEO)

19 apr. 2017,, 10:30   Capitala
2280 0

De Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor Istorice, prin intermediul unei expoziții, s-a încercat repunerea în prim plan a tot ceea ce constituie cartea de vizită a Chișinăului – monumentele și siturile istorice.

Expoziția „Chișinău și Lyon – orașe în lumini” este organizată de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor în colaborare cu Serviciul Cultural al Ambasadei Franței în Republica Moldova și Asociația „Renașterea Vechiului Lyon”, informează NOI.md.

În cadrul vernisajului sînt expuse imagini cu monumente și situri atît din Chișinău, cît și din Lyon, al căror autor este fotograful francez, vicepreședintele Asociației „Renaissance du Vieux Lyon”, Yves Neyrolles.

„Au fost surprinse obiective cu statut protejat, care sînt iluminate nocturn. Acest eveniment ține să reflecte și să dezvolte brandul Chișinăului de seară – orașul luminilor”, a declarat directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță.

Doritorii de a redescoperi Chișinăul și a descoperi o mică parte a Franței sînt așteptați în perioada 18 aprilie – 18 mai la Muzeul Orașului Chișinău.

Scopul evenimentului este de a celebra patrimoniul și de a atrage atenția publicului asupra problemelor legate de conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric.

Fotograful Yves Neyrolles i-a îndrumat pe locuitorii capitalei și pe reprezentanții autorităților publice locale să păstreze și să dezvolte în continuare patrimoniul istoric al capitalei țării, în care natura se îmbină perfect cu arhitectura locală.

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor Istorice a fost instituită în anul 1983 de UNESCO.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?