X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Deturnare de fonduri caritabile la o casă-internat

19 apr. 2017,, 09:45   Societate
2062 0

Vicedirectorul şi administratorul unei firme de construcţii din oraşul Hînceşti au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind învinuiţi de procurori de comiterea unei escrocherii în proporţii deosebit de mari, notează NOI.md.

Potrivit unei adresări parvenite la procuratură în numele preşedintelui Asociaţiei “Aktiv Hilfe Fur Kinder”, învinuiții și-ar fi însuşit peste 52 de mii de euro, bani alocaţi de asociaţia italiană de caritate pentru lucrările de construcţie a unui centru de reabilitare cu sală sportivă şi bazin pentru Casa-internat pentru copii cu deficienţe mintale din Hînceşti.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că în intervalul anilor 2011-2012 administratorii firmei de construcţie (tată şi fiu) au încheiat cu fundaţia italiană de caritate două contracte, prin care urmau să execute lucrările de construcţie pînă pe 1 august 2013.

Cu toate acestea, sub pretextul imposibilităţii de a finaliza lucrările din cauza insuficienţei financiare, învinuiţii i-au prezentat finanţatorului date denaturate privind costurile lucrărilor efectuate şi a cheltuielilor suportate, primind în total 230 de mii de euro. În realitate însă, aceştia au executat lucrări de construcţie în sumă de doar 177 408 euro, restul – 52 592 euro – și i-au însuşit în scopuri personale, prejudiciind Asociaţia în proporţii deosebit de mari. Pînă în prezent învinuiţii nu şi-au onorat obligaţiile contractuale.

Urmărirea penală continuă, fiind dispusă o serie de expertize în vederea estimării sumei totale a prejudiciului cauzat fundaţiei italiene şi stabilirii tuturor circumstanţelor cazului.

Pentru această infracţiune suspecții riscă pînă la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate de pînă la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?