Voronin: Situația critică din țară ne impune să facem pași extremi

Voronin: Situația critică din țară ne impune să facem pași extremi

PCRM ar putea boicota alegerile parlamentare din 2018 în cazul în care va fi modificat sistemul electoral și instituit votul uninominal, informează NOI.md.

O declarație în acest sens a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, recent, în timpul unei luări de cuvînt susținute la plenara ordinară a Comitetului raional Cimișlia al formațiunii. 

Președintele comuniștilor a subliniat că nici actualul sistem electoral din Moldova nu este unul ideal, cele mai grave deficiențe fiind două: falsificarea rezultatelor votării și coruperea alegătorilor. În opinia lui Voronin, guvernarea nu va renunța la aceste practici nici acum.

 „În situația creată, una dintre soluțiile posibile ar fi boicotul total al alegerilor, care și-a demonstrat eficiența în timpul așa-numitelor alegeri prezidențiale”, a spus politicianul. El le-a amintit celor prezenți că, în primul tur al scrutinului prezidențial, la urnele de vot s-au prezentat mai puțin de 50 la sută din numărul total al alegătorilor.

„Situația critică din țară ne impune să facem pași extremi”, a adăugat Voronin. Politicianul a vorbit despre necesitatea convocării unei adunări de partid la nivel republican, pentru a demara procedura de creare a „comitetelor de salvare națională” în fiecare raion, în fiecare sat.

„Ce am mai putea întreprinde într-o asemenea situație? Doar n-o să lăsăm de izbeliște națiunea, poporul, tineretul?!”, s-a adresat Vladimir Voronin membrilor CR Cimișlia, îndemnîndu-i pe comuniști să-și materializeze dorința de a schimba situația din țară prin muncă activă, în mijlocul oamenilor.
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load