Parlamentul a solicitat caziere de integritate pentru patru persoane

Parlamentul a solicitat caziere de integritate pentru patru persoane

În premieră, Parlamentul a solicitat caziere de integritate pentru 4 persoane.

Cine sunt funcționarii care au intrat în vizorul Legislativului nu este indicat, întrucît, potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), este o informație confidențială. Pînă acum cazierele au fost solicitate de alte instituții precum Curtea Supremă de Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Afacerilor Interne și altele.

Cazierul atestă existența sau lipsa în baza de date a rezultatelor testelor de integritate a funcționarului public. Astfel, un certificat de cazier conține: numele și prenumele agentului public, data nașterii și numărul de identificare; informații despre testarea integrității profesionale a persoanei; rezultatul pozitiv sau negativ al testului, precum și data, ștampila și semnătura coordonatorului activității de testare.

Documentul este solicitat de la Centrul Național Anticorupție, întrucât este instituția care eliberează certificatele.

CNA eliberează certificatele de cazier privind integritatea profesională începând cu 9 februarie 2015. În anul 2015, CNA a eliberat 86 de certificate, în anul 2016 – 219, iar de la începutul lui 2017 până la data de 21 februarie – peste 500 caziere de integritate.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load