X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum au fost întîmpinați moldovenii în Coreea de Nord (FOTO)

17 apr. 2017,, 15:30   Politică
7676 14

Delegația Partidului Socialiștilor din Moldova, în frunte cu Grigore Novac, a fost primită într-o atmosferă prietenoasă la ceremonia dedicată aniversării a 105 ani ai celui care este numit fondatorul Coreei de Nord, Kim Il Sung, anunță ziarul Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord.

Potrivit rodong.rep.kp, delegația PSRM a avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului nord coreean (Prezidiului Adunării Populare Supreme), Kim Yong Nam.

UNIMEDIA amintește că sîmbătă, 15 aprilie, a fost organizată o paradă militară grandioasă în cinstea fostului dictator.

La eveniment au participat reprezentanți ai statului Coreea de Nord, miniști, oficial, precum și delegații internaționale, „venite de peste mări și țări”, mai scrie sursa sus menționată.

Deocamdată, Partidul Socialiștilor nu a comunicat despre activitatea sa în deplasarea efectuată în Coreea de Nord. Vizita survine într-un moment tensionat legat de regimul de la Phenian care a anunțat recent noi teste de rachete balistice, ba chiar și nucleare. În context, noul președinte american Donald Trump, a declarat că va pune capăt problemei nord-coreene.

Menționăm că anual, în Coreea de Nord este marcată aniversarea fostului lider al țării. Acesta a condus Coreea timp de 47 de ani și s-a stins din viață la 82 de ani, în 1994.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?