Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Minunea s-a produs! Focul haric a pogorî peste Mormîntul Sfînt

15 apr. 2017,, 17:08   Externe
2838 1

Minunea inexplicabilă care are loc în fiecare an la mormîntul mîntuitorului Iisus Hristos s-a produs și în acest an.


Lumina Sfîntă s-a aprins, sîmbătă, în Biserica Mormîntului Sfînt, de unde va fi trimisă în țări din întreaga lume. Focul sfînt va ajunge și la Chișinău, între orele 19:00 și 20:00, de unde va fi transmis credincioșilor din toată Moldova.

După ce Patriarhul Teofil al Ierusalimului a ajuns în Biserică, a fost percheziţionat pentru a se dovedi că nu are asupra sa niciun dispozitiv cu care să poată aprinde vreo lumînare. El a intrat apoi în Sfîntul Mormânt, unde a îngenuncheat înaintea dalei de marmură ce acoperă Mormântul şi s-a rugat pentru pogorârea Sfintei Lumini.

După ce Lumina Sfântă a coborât în Mormântul Sfânt, la câteva minute după intrarea Patriarhului, acesta a ieşit şi a oferit-o tuturor celor prezenţi.

Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Chişinău, în scuarul Catedralei Mitropolitane, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor. Totodată, în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, la miezul nopții, chișinăuienii sunt așteptați la Catedrala mitropolitană pentru a participa la Slujba Sfintei Învieri oficiată de ÎPS Mitropolit Vladimir.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?