Ion Sturza despre tentativa de asasinat asupra lui Vlad Plahotniuc: este grav, nu este o înscenare

Ion Sturza despre tentativa de asasinat asupra lui Vlad Plahotniuc: este grav, nu este o înscenare

Fostul premier Ion Sturza consideră că cei care au luat în derîdere tentativa de asasinat asupra lui Vlad Plahotrniuc au greșit.

În opinia sa nu este vorba de o înscenare, sugerînd că ar avea legătură cu stoparea spălării a zeci de miliarde de dolari din Federația Rusă, precum și cu arestul sau judecarea unor personaje controversate precum Veaceslav Platon, Vlad Filat.

Ion Sturza a declarat vineri seara la Pro TV că în asemenea caz nu poate fi vorba de o înscenare, întrucît Vlad Plahotniuc n-ar avea nimic de cîștigat. „Adevărul este că noi nu putem să simplificăm acest eveniment trist. Nu cred că dumnealui (lui Vlad Plahotniuc n.red) îi place astfel de publicitate. Cînd oameniii simpli au văzut că niște asasini vor să te ucidă, marchează foarte puternic, inclusiv un om cu o personalitate așa de puternică precum Vlad Plahotniuc”, a declarat Sturza.

Fostul premier consideră că acest eveniment trebuie abordat în cel mai serios mod. „Mulți n-au intrepretat-o în modul serios. Eu cred că trebuie interpretată în modul serios”, a menționat Sturza.
 
În opinia sa, prin această tentativă, lumea criminală și-a încălcat chiar și propriile „principii”. „Regret foarte mult că s-a întîmplat. Chiar și în lumea criminală sînt niște reguli– foarte rar, sau niciodată, se atentează la oamenii din sistemul de justiție și oamenii politici. Sînt niște tabuuri”, a menționat Sturza.
 
El a sugerat că aceasta s-a întîmplat pentru că Vlad Plahotniuc ar fi „deranjat” mult anumite lucruri și persoane prin reținerea și arestarea lui Platon, Filat, dar și intervențiile pentru stoparea spălătoriei de bani din Rusia și furtul miliardului din băncile moldovenești. „Asta nu poate să nu stîrnească foarte multe animozități. (...) S-au spart niște afaceri de anvergură extraordinar de mare – furtul miliardului, spălatul a zeci de miliarde de dolari din Rusia”.
 
Ion Sturza a mai declarat că informațiile despre punerea sub urmărire internațională a lui Plahotniuc de către Federația Rusă nu poate fi reală. În opinia sa, anumite cercuri de la Moscova ar încerca să facă acest lucru, dar nu este vorba de vreo solicitare oficială.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load