Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Şeful statului va relua săptămîna viitoare consultările în vederea înaintării unui candidat la funcţia de prim-ministru

3 mai. 2013,, 12:20   Politică
2215 0
Fotо: point.md
Săptămîna viitoare, preşedintele Nicolae Timofti va relua procesul de consultări în vederea înaintării unui candidat la funcţia de prim-ministru. Potrivit Agenţiei "Infotag" despre aceasta a declarat purtătorul de cuvînt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu.

Potrivit lui Țurcanu, în ziua de joi, Filat s-a întîlnit separat cu liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, şi liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

"În timpul discuţiilor s-a decis de a relua negocierile în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru. PLDM este gata să înainteze un candidat, iar PDM este gata să participe la procesul de consultări în vederea formării majorităţii parlamentare şi votării viitoarei candidaturi la şefia Guvernului", a declarat Ţurcanu.

El a subliniat că în cadrul întrevederilor preliminare nu s-a discutat despre eventuala candidatură la funcţia de prim-ministru.

"Candidaţii vor fi identificaţi în timpul negocierilor", a spus Ţurcanu.

Vinerea trecută, Consiliul politic al PLDM a decis să participe în continuare la procesul de negocieri în vederea formării noii majorităţi parlamentare şi formării Guvernului. Liderul PLDM, Vlad Filat, declara atunci că "viitorul candidat va fi înaintat mai tîrziu, după consultările cu preşedintele". Pentru înaintarea unui alt candidat la şefia Guvernului, PLDM trebuie să convoace Consiliul politic naţional al formaţiunii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?