Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

De Sărbătorile Pascale, polițiștii întreprind măsuri de securizare

14 apr. 2017,, 15:55   Societate
1727 0

În perioada Sărbătorilor Pascale, cîteva mii de polițiști, carabinieri, ofițeri de pază vor asigura ordinea publică atît în municipiul Chișinău, cît și pe întreg teritoriul țării, informează NOI.md.

Astfel, în aceste zile vor fi antrenați în lucru circa 2500 de polițiști, circa 300 de carabinieri și peste 200 angajați ai Serviciului de Pază și reprezentanți ai asociaților obștești. Ordinea publică va fi asigurată de oamenii legii la toate lăcașele sfinte din țară, la 1340 de cimitire și pe toate traseele naționale.

În seara Învierii, persoanele care vor veni la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului” își vor putea parca automobilele pe străzile Columna și Pușkin. Cei care vor merge la Catedrala Episcopală „Teodor Tiron” – vor putea parca în perimetrul străzilor București, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, 31 august 1989, Ismail, Ciuflea, Caucaz și Scuarul Academiei de Științe.

La fel, oamenii legii vor supraveghea străzile din capitală, cele de la intrările în oraș pentru a fluidiza traficul rutier. Oamenii sînt îndemnați să evite zonele aglomerate din Chișinău și să nu se parcheze în zonele de centru, pentru a nu permite formarea ambuteiajelor.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului General de Poliție au atenționat cetățenii să se asigure ca atunci cînd pleacă de acasă, locuințele să fie securizate, pentru a evita situațiile neplăcute. Să aibă grijă de mașini și alte bunuri personale.

O atenție deosebită să acorde copiilor, care de astăzi sînt în vacanță. Să nu permită participarea acestora la ruguri, unde sînt arsedeșeuri. Iar atunci cînd sînt lăsați cu rudele, în caz de situații excepționale să știe numărul de contact al părinților pentru a putea lua legătura cu ei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?