Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Operatorii de telefonie ținta unor atacuri informaționale (VIDEO)

14 apr. 2017,, 09:31   Societate
3798 1

Operatorii de telefonie mobilă și fixă din Republica Moldova, au fost ținta unor atacuri informaționale soldate cu pierderi în proporții deosebit de mari, notează NOI.md.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, un grup infracțional transnațional, format din cetățeni ai Republicii Moldova, Lituania, Olanda și SUA, în perioada anului curent au organizat și pus în aplicare pe teritoriul Republicii Moldova o schemă infracțională de sustragere a traficului internaţional de comunicare, destinat abonaţilor din Republica Moldova, cu utilizarea neautorizată a reţelelor operatorilor naţionali de telefonie fixă şi mobilă.



Schema infracțională realizată de grupare consta în utilizarea cartelelor preplătite ale operatorilor naţionali de telefonie mobilă pentru redirecţionarea neautorizată a traficului internaţional către abonaţii reţelelor de telefonie din Republica Moldova, fără achitarea operatorilor a tarifelor corespunzătoare pentru serviciile de terminaţie a acestui trafic.

Astfel, polițiștii au efectuat percheziții în mai multe sedii din municipiul Chișinău.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mai multe utilaje tehnice şi accesorii speciale, destinate accesului la rețele de telecomunicații şi redirecţionării traficului voce IP internaţional în reţele de telecomunicaţii naţionale, inclusiv echipamente speciale aflate în conexiune, câteva sute de cartele SIM ale operatorilor naţionali de telefonie mobilă, folosite și destinate pentru folosință în scopuri infracționale, înregistrări și evidențe personale ale figuranților grupării despre traficul sustras, veniturile obținute, instrucţiuni de operare etc.

La moment, unul dintre suspecți a fost arestat pentru 20 de zile, iar altul se cercetează în stare de libertate. Totodată, se întreprind măsuri speciale de investigații pentru identificarea locului aflării celorlalți membri ai grupării, în mod special a complicilor străini.

În acest caz, vinovații riscă amendă în mărime de la 67500 la 167 500 de lei sau închisoare de până la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?