X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon va participa la ședința UEE

13 apr. 2017,, 11:07   Politică
2172 2

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a plecat la Bişkek pentru a participa la şedinţa Consiliului Economic Suprem Eurasiatic. Despre aceasta el a anunţat pe pagina sa de facebook.

"Am acceptat cu plăcere invitaţia preşedintelui Kîrgîzstanului, Almazbek Atambayev, de a participa la şedinţa celor cinci preşedinţi ai statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice, care va avea loc la Bişkek pe 14 aprilie. Această invitaţie a fost coordonată cu liderii tuturor ţărilor participante la UEE (Rusia, Kazahstan, Belarus, Armenia şi Kîrgîzstan). Pe ordinea de zi a reuniunii este inclusă chestiunea cu privire la acordarea Republicii Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice", a scris Dodon.

El a comunicat că în cadrul vizitei, sînt planificate întrevederi bilaterale şi multilaterale. Şeful statului a promis să ofere mai multe detalii pe parcursul zilei de azi şi de mîine.

Săptămîna trecută, la Chişinău, Igor Doodn şi preşedintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisyan, au semnat un Memorandum de cooperare cu UEE. De asemenea, Dodon a semnat o scrisoare prin care cere ca Moldovei să-i fie acordat statutul de observator în cadrul UEE.

În acelaşi timp, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că Parlamentul nu va ratifica Memorandumul, iar prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că "documentul nu va avea nici un fel de efecte juridice".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?