X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Ostalep: Puterea taie singură craca pe care stă (VIDEO)

13 apr. 2017,, 10:15   Politică
6119 11

Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat sînt acele două forţe, între care se va duce lupta principală înainte de alegerile parlamentare.

Şi dacă PSRM beneficiază de susţinerea întregului popor şi are deja o victorie intermediară – alegerile prezidenţiale, atunci PDM taie singur craca pe care stă. Această opinie a expus-o în cadrul programului „Персональный акцентl” la canalul de televiziune Accent TV politologul Valeriu Ostalep, ex-viceministru al afacerilor externe al Moldovei.


„Aceste două forţe se pregătesc de următoarele alegeri. E puţin probabil, ca democraţii să aibă un plan, cum într-un an care a rămas pînă la alegeri, să îmbunătăţească indicii în ţară. Da, Primul ministru relatează în mod sistematic despre careva succese, pe care eu nicidecum nu le văd. Vreau să le recomand: mai bine ar înceta să scrie aceste texte plictisitoare, pur şi simplu ar merge şi ar demonstra un kilometru de drum nou. Nu pe hîrtie, ci în realitate ar arăta că au creat, spre exemplu, 500 noi locuri de muncă, ca tineretul la 20 de ani să nu se gîndească încotro să plece, dar să ştie că cineva are grijă de dînşii. Ar deschide o şcoală, o policllinică, măcar ceva. Şi atunci eu primul voi veni şi voi spune că sînt mîndru. Nu se ştie însă de ce, dar acum noi vedem cu totul alte lucruri: miliardul furat etc.”, a menţionat analistul.

În opinia politologului, democraţii înţeleg perfect că timpul joacă împotriva lor. Ostalep este convins – socialiştii pot să nu depună eforturi deosebite în cursa preelectorală, deoarece PDM face totul, ca poporul să întoarcă spatele acestei formaţiuni politice şi regimului guvernant în ansamblu.

„Politicienii au ajuns la atare senilitate prin demagogia lor, încît se încurcă în propriile lor cuvinte. Următoarea propoziţie contravine celei precedente şi pe reprezentanţii puterii aceasta nu-i deranjează. Cînd vor să ne convingă de ceva, ne spun nişte lozinci şi este imposibil de a înţelege, pe cine reprezintă de fapt aceşti deputaţi? În baza căror argumente adoptă legi? Şi ei nici nu se ruşinează de aceste contradicții”, a specificat expertul.

În context, Valeriu Ostalep şi-a exprimat convingerea că referendumul, iniţiat de Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, nu va adăuga puncte autorităţilor în exerciţiu.

„În ce priveşte istoria Moldovei, miliardul şi extinderea abilităţilor preşedintelui, cred că majoritatea va fi „pro”. Şi aceasta e clar. Oamenii au ales preşedintele prin vot direct nu pentru a-l limita. Sesizările au fost în legătură cu altceva. De aceea, e logic. În legătură cu miliardul, probabil, în această ţară doar două persoane vor fi împotrivă. Noi înţelegem foarte bine că acest referendum va fi un fel de avertisment pentru autorităţi, de care ele nu vor să ţină cont”, a conchis politologul.

Vă amintim că, în conformitate cu rezultatele ultimului sondaj sociologic, Partidul Socialiştilor este lider indiscutabil. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, PSRM ar fi preferat de 52,3% din cetăţeni. În acest mod, formaţiunea politică va obţine 56 de portofolii în parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?