X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PDM și-a ales vicepreședinții

13 apr. 2017,, 08:30   Politică
2978 7

Consiliul Politic Național al PDM și-a ales vicepreședinții și secretarul general al formațiunii. Purtătorul de cuvînt al partidului, Vitalie Gamurari, a declarat pentru Deschide.MD că, deocamdată, nu poate să ofere detalii la acest capitol.

Avînd în vedere că el nu este membru al PDM, Gamurari a menționat că va avea lista vicepreședinților, cel mai probabil, mîine. Totuși, în funcția de secretar general al formațiunii a fost reales Constantin Botnari.

Amintim că într-o postare pe Facebook, membrul CPN, Ion Harghel, a scris că unul din vicepreședinți ai partidului a devenit liderul Tineretului Democrat, Alexandr Cauia.

Tot astăzi PDM a aprobat Codul de etică și integritate. Potrivit liderului democraților, Vlad Plahotniuc, documentul este o premieră pentru clasa politică din RM.

„Astăzi s-a finalizat alegerea vicepreşedinţilor partidului, a secretarului general al partidului şi a componenţei Consiliului executiv al partidului, dar şi componenţa Biroului permanent al PDM precum şi structura noii organigrame interne a Partidului Democrat. Începînd de astăzi, PDM are propriul Cod de etică şi integritate. Este o premieră pentru toate partidele politice din Moldova. Consiliul Politic Naţional al PDM a adoptat şi o rezoluţie în care PDM îşi reafirmă dorinţa de reformă a clasei politice din Moldova prin introducerea votului uninominal şi eliminarea imunităţii parlamentare. PDM este parte a reformei clasei politice, ne asumăm aceste reguli, reguli care sperăm să fie preluate şi de alte partide din ţara noastră”, a declarat el.

Prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip, a spus că în cadrul ședinței Consiliului s-a discutat și activitatea Guvernului.

„Am vorbit şi despre toate celelalte reforme, la fel de importante, cum sînt cele din domeniul justiţiei, cum este lupta anticorupţie. De aceea concluzia mea este una: cu cît înaintăm mai mult pe aceste reforme şi cu cît sîntem mai aproape de rezultate, desigur că răsună şi mai multe critici în societate. Însă, dacă ar fi să vorbim despre lupta anticorupţie, în această perioadă s-a reuşit atît, cît nu s-a reuşit mulţi ani în Republica Moldova. Rugămintea mea a fost şi este să se comunice mai mult despre rolul acestor reforme şi rezultatele pe care le aşteptăm. S-au realizat mult mai multe lucruri decît se vorbeşte”, a declarat el.

Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a vorbit despre prevederile noului Cod de etică.

„Partidul va penaliza acei membri care şi-au angajat în instituţiile pe care le conduc soţul, soţia şi, în general, rudele pînă la gradul I. Partidul va sancţiona acei membri care sînt condamnaţi sau vor fi condamnaţi pentru conflicte de interese, pentru incompatibilităţi sau în cazul în care justiţia a decis confiscarea averii nejustificate. La fel vor fi sancţionaţi acei membri care sînt colaboratori ai serviciului de informaţie străine şi aici, ca exemplu, ar putea fi domnul Bolboceanu, dar şi acei care au manifestat public atitudini xenofobe, rasiste, descriminări pe criterii de religie sau de gen”, a menționat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?