Filip: Fiecare tranșă de împrumut va fi condiționată de UE

Filip: Fiecare tranșă de împrumut va fi condiționată de UE

Asistența macrofinanciară destinată Republicii Moldova va fi alocată de UE în trei tranșe, iar fiecare dintre ele va fi condiționată, notează Noi.md.

Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Potrivit lui, la fiecare etapă de alocare a resurselor financiare vor fi înaintate cîte 10 precondiții. Din asistența financiară de 100 de milioane de euro, 60 de milioane vor fi furnizate sub formă de împrumut, iar 40 de milioane sub formă de grant.

„Trebuie să înțelegeți că există și condiționalități, așa sînt regulile. Pe de altă parte recunosc că aceste condiții ne fac să fim mai mobilizați și mai bine organizați, sînt proiecte importante  pentru Moldova. Procesul de negocieri pentru acordarea asistenței nu va fi unul, pentru că trebuie să fie un consens între Consiliul European, Parlament și Comisia Europeană”, a precizat Filip.

Menționăm că Guvernul a aprobat astăzi o decizie privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare dintre Moldova și UE.
 
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load