COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Dodon dezvăluie detalii despre 6 proiecte înregistrate în Parlament de PCRM și PLDM

2 mai. 2013,, 14:19   Politică
5307 3
Foto: flux.md
Membrii Partidului Comuniștilor și Partidului Liberal Democrat au înregistrat în Parlament șase inițiative legislative, dintre care trei aparțin comuniștilor, iar trei – liberal-democraților. Despre aceasta anunță liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care dezvăluie detalii despre respectivele inițiative, relatează NOI.md.

“Au fost pregătite 6 proiecte de legi – 3 din partea PCRM (majorarea pragului electoral, anularea votului mixt pentru alegerea deputaților și întoarcerea dreptului de vot pentru deținătorii pașapoartelor sovietice) și 3 proiecte din partea PLDM (competențe suplimentare pentru Leancă de demitere a miniștrilor, demiterea procurorului, trecerea CNA în subordinea Guvernului). Acum Voronin vrea si spicherul. Deja comuniștii nu spun că Parlamentul este ilegal. Interesant, comuniștii – prieteni cu Filat ....”, a scris Dodon pe blogul său.

Menționăm că fracţiunea PCRM a cerut o pauză pînă mîine pentru a se consulta în problema alegerii unui nou preşedinte al Parlamentului. La rîndul său, liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, susține că, în cazul în care va fi identificată o candidatură la funcția de spicher, mîine va fi posibilă crearea unei majorități parlamentare.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽