Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Polonia sprijină parcursul european al Moldovei

12 apr. 2017,, 15:00   Politică
1922 0

Polonia sprijină în continuare parcursul european al Republicii Moldova prin implementarea unor proiecte pentru dezvoltarea ţării, organizarea instruirilor şi transferul de cunoştinţe.

O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, la întrevederea de la Varşovia cu omologul său moldovean, Andrei Galbur.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAE al Poloniei, el a subliniat că ţara sa "este cu adevărat interesată de parcursul european al Moldovei".

Şeful diplomaţiei poloneze s-a arătat mulţumit de cooperarea celor două ţări în domeniul securităţii şi a reamintit sprijinul polonez oferită în organizarea deschiderii Oficiului de Legătură NATO la Chişinău.

"Sper că Moldova va menţine ataşamentul faţă de aprofundarea cooperării cu NATO", a spus el.

Referindu-se la problema transnistreană, Witold Waszczykowski a subliniat că Polonia pledează pentru soluţionarea acesteia ţinînd cont de principiul suveranităţii şi integrităţii Republicii Moldova şi a evidenţiat importanţa formatului "5+2".

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, al Moldovei, citat de agenţia INFOTAG, Galbur l-a asigurat pe omologul său polonez de angajamentul Guvernului şi Parlamentului de la Chişinău pentru implementarea reformelor ce vizează modernizarea ţării conform Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Totodată, în cadrul discuţiilor a fost remarcată dinamica pozitivă a dezvoltării relaţiilor bilaterale pe diverse filiere, care la 14 iulie va culmina cu marcarea a 25 de ani de relaţii diplomatice moldo-polone.

Discuţiile au vizat inclusiv cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, subiect care va fi aprofundat în cadrul Reuniunii miniştrilor de externe ai statelor Grupului de la Vişegrad şi ţărilor Parteneriatului Estic, care are loc miercuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?