COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Streleț: Mîine vom putea asista la crearea unei majorități parlamentare

2 mai. 2013,, 12:02   Politică
5161 5
Foto: noi.md
Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, s-a arătat surprins de solicitarea liderului PCRM privind consultările pentru desemnarea unui candidat la funcţia de preşedinte al Parlamentului. După pauza anunțată în Parlament, Streleț a spus că PLDM a luat act de solicitare și va participa la consultări pe parcursul zilei curente, relatează NOI.md.

Liderul fracțiunii liberal-democrate mai spune că, în cazul în care va fi identificată o candidatură la funcția de spicher, mîine va fi posibilă crearea unei majorități parlamentare.

“Îmi vine greu să intuiesc ce presupun comuniştii. Noi vom participa pe parcursul zilei de astăzi la consultări. Putem spune cu certitudine că nu ne dorim alegeri anticipate și nu vom contribui la generarea acestora. Dacă mîine va exista o candidatură agreată, putem asista la crearea unei majorități parlamentare, care, ulterior, va propune o candidatură președintelui la funcția de prim-ministru și mai apoi va participa la votarea guvernului și programului de guvernare”, a menționat Streleț.

Reamintim că fracţiunea PCRM a cerut o pauză pînă mîine pentru a se consulta în problema alegerii unui nou preşedinte al Parlamentului.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽