X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Arta și viața – temele abordate de Festivalul „Cronograf” în acest an

11 apr. 2017,, 15:15   Societate
1408 0

Festivalul Internațional de Film Documentar „Cronograf”(FIFD) revine cu o nouă ediție – cea de-a XIV-a.

Startul proiecțiilor se va da pe 25 mai, iar timp de șapte zile filme selecte vor rula în diferite locații din Chișinău, relatează Noi.md.

„Conceptul festivalului din acest an, sub genericul «Art&Life», reflectă eterna îmbrățișare dintre artă și viață. Căci anume aceste două dimensiuni se regăsesc cu brio în filmele proiectate în ediția curentă”, susține directorul artistic și selectoarea FIFD „Cronograf”, Leontina Vatamanu.

La ediția din anul curent vor participa 47 de filme din aproximativ 30 de țări. Acestea vor concura între ele la cele patru secțiuni: „Secțiunea principală”, „Secțiunea cadRO”, „Secțiunea Producții Locale” și „Secțiunea un like pentru documentar”. La preselecții au participat peste 700 de filme din 82 de țări ale lumii,dintre care 15 din Republica Moldova.

Cinefilii vor avea posibilitatea să urmărească drame sociale și personale, filme care abordează savuros subiecte tabu, experiențe sau povești ale oamenilor deveniți eroi ai împrejurărilor. La fel FIFD „Cronograf” va prezenta documentare care au concurat la Oscar, Cannes, IDFA, Sarajevo, Berlinale, etc.

FIFD „Cronograf ” este organizat în Moldova din 2001, iar în ediția din 2016 au fost prezent peste patru mii de cinefili din țară și peste 30 de invitați de peste hotare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?