Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Rezina ar putea fi creată o subzonă a unei ZEL din Moldova

11 apr. 2017,, 14:30   Economie
2027 0

În orașul Rezina ar putea fi creată o subzonă a uneia dintre Zone Economice Libere existente în Moldova pentru dezvoltarea potențialului industrial local și implementarea proiectelor investiționale.

Acest lucru a fost discutat în timpul unei întrevederi a vicepremierului, ministrului Economiei, Octavian Calmîc, cu primarul orașului Rezina Simion Tatarov, susținute în cadrul vizitei în raionul Rezina, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, Octavian Calmîc și Simion Tatarov au abordat, printre altele, și problema dezvoltării industriale a orașului Rezina pe calea creării aici, în componența uneia dintre ZEL existente, a unei subzone cu atragerea proiectelor investiționale.

Simion Tatarov a menționat că pentru realizarea acestui proiect orașul Rezina dispune atît de întreaga infrastructură necesară, cît și de forță de muncă calificată, care a apărut după închiderea întreprinderilor pe ambele maluri ale Nistrului.

Ministrul Economiei a susținut ideea autorităților locale, solicitîndu-le un Plan de acțiuni în acest sens și un studiu de fezabilitate pentru acest proiect.

La Rezina Octavian Calmîc a mai discutat cu directorul general al Companiei „Lafarge Ciment Moldova” Jean-Michael Ponce activitatea acestei întreprinderi și problemele, cu care se confruntă acest investitor francez în procesul activității pe piața internă, precum și programele de dezvoltare a Companiei pe viitor, cooperarea ei cu autoritățile raionale în vederea realizării proiectelor social-economice în teritorii etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?