COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Socialiștii au sesizat CCM pe marginea „amenzilor draconice”

Socialiștii au sesizat CCM pe marginea „amenzilor draconice”

Nemulțumiți de majorarea unității convenționale de la 20 la 50 de lei, deputații PSRM au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, comunică Noi.md.

Reprezentanții PSRM au cerut Curții să se pronunțe în privința legalității acestei decizii a guvernării.

„Explicația Guvernului nu a fost destul de clară și de precisă. Ei nu au explicat cum va contribui majorarea unității convenționale la diminuarea infracționalității sau dacă asta va ajuta cetățeanul să revină în spațiul legal. Considerăm că sînt amenzi draconice. În țară au loc proteste. Concluzionăm de aici că majorarea unității urmărește un singur lucru - să acopere gaura din buget, acești bani se fură ilegal de la cetățeni”, a declarat astăzi Vladimir Odnostalco.

O altă decizie contestată la Curtea Constituțională se referă la stimularea financiară a polițiștilor, prevedere care le permite să beneficie trimestrial de un bonus de 25% din contul amenzilor încasate la bugetul de stat.

”Considerăm că această prevede este neconstituțională, întrucît stimulează agenții constatatori să aplice mi multe amenzi decît în mod obișnuit, pentru că știu că vor obține din asta un venit suplimentar”, a relatat deputatul socialist.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load